Indtast din nummerplade, så finder vi din bil for dig.
Find min bil

GUIDE: Pas på din trailer om vinteren

Oprettet d.

GUIDE: Pas på din trailer om vinteren

Beskyt din trailer 

Vinteren kan være en udfordrende tid for din trailer. Med kulde, sne og is er det vigtigt at tage særlige forholdsregler for at beskytte din trailer og forlænge dens levetid. Her er nogle tips til, hvordan du bedst passer på din trailer i de kolde måneder.

Brug presenningen 

Selvom det kan være fristende at lade din trailer stå uden presenning, er det vigtigt at beskytte den mod elementerne. En god presenning beskytter din trailers bund mod blade, sne og andet skidt, som kan forårsage skader. Men pas på, at der ikke samler sig for meget sne og is på presenningen, da det kan strække den og forårsage skader. Brug presenningsbøjler for at sikre, at presenningen har det rette fald, så sne og is let kan glide af.

Undgå at bruge trailerens bremser

Hvis din trailer står stille i mere end tre dage, bør du undgå at bruge dens egne bremser. Især om vinteren, hvor det er koldt og fugtigt, kan bremserne risikere at sætte sig fast. Brug i stedet stopklodser under hjulene for at forhindre traileren i at bevæge sig.

Pas på vejsalt og sand 

Vinterens salt kan akkumulere på din trailer, hvilket over tid kan forårsage skader. For at beskytte din trailer anbefales det at vaske den regelmæssigt med sæbevand. Brug en autobørste til at skrubbe overfladen og en haveslange til at skylle den af. Hvis du har en højtryksrenser til rådighed, kan den give en endnu dybere rengøring.

Regelmæssig inspektion

Selvom en trailer er designet til at være udendørs, er det vigtigt at huske, at den også er bygget til at blive brugt. Hvis din trailer har stået stille i længere tid, bør du være ekstra opmærksom på dens tilstand. Kontroller regelmæssigt din trailer for eventuelle skader eller tegn på slid.

Vinterdæk

Vinterdæk er ikke kun for biler. Selvom det ikke er et lovkrav i Danmark at have vinterdæk på din trailer eller campingvogn, er det stadig en god idé, især hvis du forventer at køre i vinterlige forhold. Her er nogle grunde til at overveje vinterdæk til din trailer:

Øget sikkerhed

Vinterdæk giver bedre vejgreb i kolde temperaturer og på sne- eller isdækkede veje. Dette kan være afgørende for at undgå ulykker, især når du trækker en tung trailer eller campingvogn.

Forbedret ydeevne

Vinterdæk er designet til at fungere optimalt i lave temperaturer. Dette betyder, at de kan hjælpe med at forbedre din trailers bremse- og styreevne i vintermånederne.

Lovkrav i andre lande

Hvis du planlægger at rejse uden for Danmark med din trailer eller campingvogn, er det vigtigt at være opmærksom på, at nogle lande har specifikke krav til vinterdæk. Det er derfor en god idé at undersøge reglerne i de lande, du planlægger at besøge, før du tager afsted.

Gasfjedrer om vinteren

Temperaturen har en betydelig indvirkning på gasfjedres styrke. Mange har bemærket, at gasfjedrene, som bruges til rampen eller taglågen på en trailer, ikke er lige så effektive i vintermånederne. Dette kan være problematisk, især hvis rampen på din trailer er tung.

Gasfjedrer er designet til at fungere inden for et temperaturområde fra -20°C til +80°C. Men det betyder ikke, at de vil yde den samme kraft ved forskellige temperaturer inden for dette område. Gasfjedrer fyldes typisk op ved en rumtemperatur på omkring +20°C, hvilket betyder, at dette er den ideelle temperatur for dem at arbejde ved. Ved denne temperatur kan du forvente den optimale kraft fra gasfjederen.

Hvis du bruger gasfjederen ved -10°C, vil du bemærke en mærkbar forskel i dens kraft. Newton-kraften ændres med 3,4% for hver 10°C temperaturforskel. Så hvis du bruger din trailer året rundt, er det vigtigt at tage højde for dette. Nogle vælger at have to forskellige gasfjedrer med forskellige Newton-styrker, så de kan skifte dem ud afhængigt af vejret.

Som en generel regel bør du altid vælge en gasfjeder med den styrke, der er angivet på den gamle gasfjeder, medmindre du bruger din trailer under meget varierende temperaturforhold.

 

 

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar