Indtast din nummerplade, så finder vi din bil for dig.
Find min bil

Cykelholdere

Oprettet d.

Cykelholdere

Her på Jydekrog.dk har vi anhængertræk til småbiler, el – og hybridbiler, hvor det kun er tilladt at anvende cykelholdere og ikke trække trailere eller campingvogne.

 

Derfor dette blogindlæg, på Jydekrog sælger vi ikke cykelholdere.

 

Gode råd om cykelholdere.

 

FDM har lavet test af cykelholdere – Her følger et resume læs med her, eller find det i FDMs magasin Motor eller på FDM.dk

 

Når du har træk på bilen, har du mulighed for at fragte dine cykler nemt og sikkert. Cykelholderne fås i mange varianter, og det kan være svært at finde ud af hvilken du skal vælge.

 

Her kommer vi med forslag og anbefalinger og gode råd til, hvad du skal huske før du køber og før du kører.

 

Markedet med cykelholdere er stort, og der findes mange muligheder. Nogle er færdig samlet, og andre kræver lidt teknisk snilde, lidt ligesom et IKEA-skab. De bedste cykelholdere er dem, der ikke vejer for meget. Hvis du har en cykelholder der er for tung, mindsker den vægten du må fragte på kuglen. Herudover er en klodset og tung cykelholder svære at montere.

 

Det er vigtigt at du overholder bilens tilladte max vægtgrænser på kuglen. Derfor det giver det god mening at undersøge din bils tilladte max last. Er cykelholderen for tung, kan det være svært at holde sig inden for den tilladte last. Hvis den vejer 20 kg og det tilladte kugletryk er på 60 kg – så er der 40 kg tilbage. Det er værd at vide, at en el-cykel vejer ca 27 kg, hvilket er omkring 10 kg mere end en almindelig cykel – dvs her vil der kun være plads til rådighed til en el-cykel.

 

Vægten er vigtig, og det samme gælder sikkerhed og design.

Det er værd at kigge på er, hvordan cyklerne bliver spændt fast på cykelholderen. Kig på om sikkerheden er på plads. Desuden skal du være opmærksom på om du kan låse cykelholderen fast på bilen, og låse cyklerne fast på holderen.

Kig også på muligheden for at kunne vippe holderen, så du kan komme i bagagerummet.

 

 

Platformholdere eller sakseholdere.

 

Platformholdere har flere fordele. Den kan rumme flere cykler og mange er godkendte til en hastighed helt op til 130 kmt. Den er velegnet til længere ture og lygtebom er allerede en del af cykelholderen. De kan bære de tunge el-cykler. Dog koster platformholdere mere end sakseholdere og fylder også mere.

 

Sakseholderen er nem at have med i bagagerummet af bilen. De er ikke så sikre som platformholdere, og er ikke godkendte til helt så høje hastigheder. Men de er lettere at montere, og derfor måske mere anvendelige i det daglige.

Alle sakseholdere dækker for nummerpladen. Derfor skal der investeres i en lygtebom og en tredje nummerplade, hvilken man også har brug for når man benytter en platformholder.

 

Før du køber cykelholder:

  • Bestil den tredje nummerplade på skat.dk
  • Tjek bilens og trækket maximale tilladte kugletryk
  • Tjek cykelholderens maximale belastning
  • Vej cyklerne og vær sikker på de ikke overstiger den tilladte vægt.
  • Hvordan er mulighederne for at folde cykelholderen sammen og kan den låses.

 

Før du kører med cyklerne.

  • Kuglen skal være ren og fri for fedt.
  • Vær sikker på at cykelholder og cykler er spændt forsvarligt fast.
  • Hvis du har en elcykel, er det en god ide at afmontere batteriet og tage den med ind i bilen. Så sparer du vægt.
  • Tag de dele af cyklen, som ikke er spændt fast.
  • Overskrid aldrig den tilladte vægt.
  • Kontroller lys.
  • Lav et eftertjek og efterspænd efter nogle kilometer.
  • Sørg for at det midterste bremselys ikke er dækket til.
  • Kør forsigtigt.

Kommentar(er) 1

  • jacob sletø
    jacob sletø

    Halløj. Jeg har et spørgsmål som lyder på om det er tilladt at pakke andre ting på cykelholderen end cykler? Vi har en Thule platforms holder til 2 cykler, og kunne, hvis det er tilladt, godt tænke os at udnytte pakke pladsen, da vi ikke skal ha cykler med.... Må man det?

    Svar

Skriv din kommentar