Indtast din nummerplade, så finder vi din bil for dig.
Find min bil

Forskellen mellem 7 polet og 13 polet elsæt

Oprettet d.

Det er et spørgsmål, som vi tit får stillet - og med rette. Det kan nemlig være lidt svært at kende forskellen. Men som tommelfingerregel kan man sige, at hvis du har brug for at sætte andet end en helt almindelig have trailer på krog er det 13 polet elsæt at foretrække.

Til mange af de nye nye biler bliver der kun produceret 13 polet elsæt, da teknikken kræver det, så her giver det sig selv.

Her under kan du se hvad forskellen på 7 polet og 13 polet elsæt til anhængertræk er.

 

Det 7 polet elsæt, koster mindre, men har også kun de mest grundlæggende funktioner.

- Baglygter
- Bremselys
- Blinklys
- Tågelys
- Trailere Blinklys/overvågning

Har du brug for at køre med cykeltrailer kræver det 13 polet elsæt - da det kræver baklys.

 

Det 13 polet elsæt er lidt dyrere både at købe, men også at montere, da det tager længere tid. Det 13 polet elsæt har disse funktioner:

Der er her mulighed for flere praktiske funktioner - som eksempelvis lys i traileren, køleskab elelr baglygter på cykelholderen

- Baglygter
- Bremselys
- Blinklys
- Tågelys
- Trailere Blinklys/overvågning

- baklys
- permanent plus
- Ladestrøm

Man kan sige, at med det 13 polet elsæt er du forberedt til de fleste ting.


Kommentar(er) 1

  • Jimmy Dansbo
    Jimmy Dansbo

    Er det muligt at lave en adapter der kan lade lyset på trailer/campingvogn fungere uden at bilen kan \"mærke\" at en trailer er koblet til? Jeg spørger fordi det lader til at min næste bil ikke vil tillade at enable fartpilot når der er koblet noget til anhænger-stikket. Det bliver meget træls i længden når jeg bare skal have en cykel el. lign. hængende bag på bilen. Derfor håber jeg at det kan lade sig gøre at få noget der tillader at lyset kan fungere, men bilen ikke kan mærke at det er koblet til. På forhånd tak

    Svar

Skriv din kommentar