Indtast din nummerplade, så finder vi din bil for dig.
Find min bil

Jydekrog - Kun for jyder?

Oprettet d.

Jydekrog - Kun for jyder?

De fleste kender "Jydekrog" som slang for krogen bag på bilen. Den har nok fået sit flotte navn, fordi man mener, at de fleste jyder har monteret anhængertræk på bilen, så vi 'bonderøve' rigtig kan komme ud at køre med traileren. Passer det så, at det 'kun' er jyder, der kører med træk på bilen?

 

Både ja og nej.

De Danske Bilimportører har lavet en statistik, som viser, at der groft set er 20% flere biler med anhængertræk i Jylland.

 

Hvorfor er det sådan?

Der er mange bud på, hvorfor der er flere jyder, der kører med anhængertræk.

 

 - At vi jyder er krejlere med lommerne fulde af sorte penge. Et stereotypt eksempel, som leder tankerne hen på Låsby Svendsen og hans sorte tegnedreng. Traileren er jo uundværlig i sådan en forretning, hvor man for en gammel Ford Fiesta får sig en hest eller et 'ægte' tæppe i bytte - men mon ikke disse typer findes flere steder i Danmark end blot i Jylland? - det tror vi.

 

 - At vi er mere 'gør det selv folk'. Hvorfor betale for at få nogen til at lave noget, man selv kan lave? Altså at jyder er nærige - det er nok ikke løgn! Vi bryder os ikke om, at få kavleskindet op af baglommen ;) Men igen hvem gider ikke spare, hvor der spares kan? Når alt kommer til alt, er det nok ikke specielt jysk, men måske bare dansk?

Der findes da også eksempler på jyder der ikke viser tegn på nærighed - (hvis man leder længe ;) - Griner)

 

- At jyder er bondeknolde - alle bor på landet og har en masse skrammel de kører rundt med på traileren. Men det passer ikke helt. Ud af de ca 2,5 millioner jyder bor rundt regnet 1 million i 17 af de største byer i Danmark.

 

Vi tænker ikke disse eksempler er forklaringer på, hvorfor flere jyder kører med træk, men de er sjove og der er mange flere.

 

Forklaringen er nok mere simpel og meget mere kedelig. I jylland og resten af provinsen (som kjøwenhaverne kalder det) er afstandene større, og vi bruger derfor vores bil mere. I København er Christiania-cykler et kæmpe hit, fordi det er nemmere at komme rundt på cykel, fremfor i bil, og man slipper for, at lede efter dyre og alt for få parkeringspladser.

 

I provinsen er vores dagligdag anderledes end i storbyen. Mange bor i parcelhuse - måske lidt udenfor byerne. Vi har haver, som skal holdes pæne og fri for blade og ukrudt. Hermed har vi affald, vi skal af med, som ikke lige kan komme i dagrenovationen.

Distancerne gør også, at anhængertrækket bliver brugt når cykler skal fragtes bagpå bilen, både til sport, ferier og i hverdagen.

Hvem har ikke som forældre til småbørn, været lykkelig over at kunne hænge barnevognstellet bagpå bilen, i stedet for at skille det ad for at få det bakset ned i bagagerummet?

 

Mulighederne i Jydekrogen er endeløse. I dagligdagen kan nævnes: Ture til lossepladsen med haveaffald - pap - skarmmel, cykler og barnevogne bagpå i stedet i bagagerummet, flytning af møbler og andre større ting, Tysklandsture på storshopping af øl, vin og sodavand.

 

Så er der ferierne. Campisterne! De har selvfølgelig brug for deres anhængertræk - om de bruger den i hverdagen eller ej, er ligegyldigt. Det eneste der betyder noget, er at de kan komme afsted når sommeren begynder. 

Camping er en god og sund livsstil. Luft under vingerne og gode relationer på pladserne rundt i Danmark og i udlandet.

Mange børnefamilier nyder campingferierne. Børnene hygger sig med andre børn, leger og bader. Der er mange gode tilbud til børnefamilerne på campingpladserne. Campingferien er også til at overskue økonomisk. 

 

Vi kan jo blive ved med at remse alle fordele ved Jydekrog op, men for at vende tilbage til spørgsmålet; er Jydekrog kun for jyder?

 

Nej da. Vi mener faktisk ikke Jydekrog kun er for jyder - det må vist også være bevist nu.

Jydekrog er for fynboer, sjællændere, kjøwenhavnere, bornholmere - Jydekrogen er for danskere. Med næsten 900.000 trailere i Danmark, og op mod 160.000 campingvogne står det klart, at det ikke kun er jyder der ser det smarte i at ha krog på. 

 

Det er helt klart, at vi danskere elsker praktiske løsninger, og vi er et hjælpsomt folkefærd - Vi elsker vores Jydekrog uanset landsdel. Et redskab der er svær at undvære.

 

Vi på Jydekrog.dk er selvfølgelig stolte af vores navn! Vi elsker dobbeltheden - vi sælger anhængertræk og trailertilbehør, og vores rødder sidder godt fast i den jyske muld.

 

Navnet er så godt, at vore konkurrenter og andre gode folk benytter vores navn i deres markedsføring. Det gør os bare kanon stolte - vi synes det er sejt!!

 

Se lige denne reklame - den er så hyggelig :-)

 

 

 

 


Kommentar(er) 2

  • Børge Christensen
    Børge Christensen

    Hej Arne Det ved vi faktisk ikke, Med venlig hilsen Jydekrog.dk. Kundeservice.

    Svar

  • Arne Pedersen
    Arne Pedersen

    Hvad hedder de to personer i den meget morsomme reklame for Suzuki Celerio med jydekrog ?

    Svar

Skriv din kommentar