Indtast din nummerplade, så finder vi din bil for dig.
Find min bil

Hvordan undgår jeg at min campingvogn kommer i slinger?

Oprettet d.

Hvordan undgår jeg at min campingvogn kommer i slinger?

Her du oplevet at komme i slinger med din campingvogn? Her er hvordan du undgår, noget så ubehageligt og som kan få fatale konsekvenser.

 

I august blev vi ringet op af en kunde, der havde haft en grim oplevelse i sommerferien. Hun var kommet i slinger på vej ud af en tunnel i Østrig. HVis det ikke var fordi, hun er en erfaren billist og huskede et råd fra hendes far, ville det have endt grueligt galt. Hendes far havde for mange år siden sagt til hende, at 'hvis du nogensinde kommer i slinger, skal du give gas og bestemt ikke bremse!' - det reddede deres ferie.

 

Vognen havde lidt skade under hændelsen. Den var blevet vredet 4 mm skæv og indvendig var køkkenpanelerne blevet vristet af. - En lille pris at betale for en så grim oplevelse, der kunne ha endt meget værre.

Efterfølgende og på baggrund af denne uhyggelige erfaring, var det første hun gjorde, da de kom hjem fra ferie, at kontakte os. NU har de fået monteret AL-KO ATC - Trailer-Control på deres campingvogn, for aldrig at ende i samme situation igen.

Mange havde sagt til hende, at det var 'for dumt' ikke at have monteret ATC på vognen, og det 'har alle da'. Men de havde aldrig skænket det en tanke, at det var noget der ville ske for dem. Det sker kun hvis man kører uforsigtigt og uopmærksomt.

 

Men, men, men ... Af skade bliver man klog. Man kan også vælge at lytte til dem, der har lidt skaden og blive klogere fra deres erfaringer.

Vi kan klart anbefale at få monteret ATC. Det sikrer din og familiens sikkerhed, og at I får en god ferie.

 

AL-KO ATC Trailer Control virker således:

Nøjagtigt ligesom bilens ESP-system, sørger ATC'en for, at campingvognen holder den rigtige bane.

 

Opstår der en krisesituation, opfanger sensorerne selv den mindste bevægelse langt hurtigere end bilens ESP-system. Det gør den, fordi sensorerne er placeret på campingvognens aksel. Vognen bremses blødt helt automatisk. det er ofte nok med få sekunders bremsning at rette vognen op.

AL-KO ATC Trailer-Control kan installeres på vogne med AL-KO chassis. ATC er vedligeholdelsesfri og den kræver ikke syn.

 

Fordele:

ATC'en måler den mindste sidebevægelse, når den opstår - ingen tidsforskydning.

ATC'en bremser campingvognen øjeblikkeligt og automatisk. Chaufføren mærker stort set ikke at den elektroniske opbremsning sker.

Efter få sekunder kører campingvognen igen sikkert. Ved hjælp af nedbremsningen trækker campingvognen sig igen indi sporet.

Alle personbiler kan køre med ATC'en. Bilen skal blot være udstyret med et 13-polet stik.

ATC'en fungerer uden problemer med personbiler, der er udstyret med ESP.

ATC'en er en lille kompakt enhed, der ikke optager meget plads, og vejer ikke mere end 5 kg.

 

Se denne video om AL-KO ATC Trailer-Control, og du vil ikke være i tvivl - Safety first!

 

 


Kommentar(er) 1

  • Jakob Jørgensen
    Jakob Jørgensen

    Hej Jeg har en LMC campingvogn med totalvægt på 1600 kg, kan man skifte aksel til 1800 kg og hvad koster det. Mvh Jakob Jørgensen

    Svar

Skriv din kommentar